Povestea mea

stejarii-3875

ALINA STOICA

Terapeut nutriţionist

Sunt absolventă a Facultăţii de Chimie din cadrul Universităţii Bucureşti, specializarea Biochimie.

În România, Biochimia este consacrată la nivel de percepţie vizuală printr-un tablou cu ramele prăfuite în interiorul căruia pastelul de vopsele cu miros înţepător mortifică doi cercetători cu un instrumentar rudimentar peste halatele cărora s-a aşternut ceaţa nepăsării şi frigului din laborator. De asemenea în limbajul dintre staţiile de autobuz, chimia şi biochimia sunt văzute ca discipline greoaie din care nu înţelegi nimic şi care nu-ţi folosesc la nimic.

Eu însă, sunt pasionată de cercetarea ştiinţifică şi de aplicarea fundamentelor teoretice în fiecare moleculă a vieţii, timpului şi spaţiului.

Cei trei copilaşi ai mei m-au învăţat în râset şi plânset să ies din eterul efemer al percepţiilor lumii despre tot şi despre nimic.

Totul este biochimie aş spune dacă aş fi adepta evoluţionismului. Dar ca om de credinţă afirm cu evidenţa cunoaşterii şi trăirii că totul este spirit, minte şi biochimie.

Aşa că am scos uşor scena cu cei doi cercetători din tabloul prăfuit şi am animat-o într-un lung metraj, la unul dintre episoade fiind şi în momentul de faţă.

Avem nevoie de mâncare sănătoasă, de suflet şi de bun gust. Ştiu că din cauza unor experimente ale biochimiei, hrana s-a artificializat, dar eu am revitalizat nuanţele ştiinţei în hrana care ne ţine-n sănătate şi în sănătatea care ne ţine-n viaţă.

Sunt calificată şi specializată în Nutriţie şi Stil de viaţă, sunt membru al Ordinului Practicienilor de Medicină Complementară din România, masterand în Nutriţie şi Siguranţă Alimentară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila. Sunt membru în proiecte de cercetare ştiinţifică în domeniul alimentelor organice.

Misiunea mea este de a realiza legături covalente într-o dinamică proteică a ştiinţei, cunoaşterii, conştiinţei, nevoilor de sănătate şi stil de viaţă.

În această formulă de viaţă gravitez şi eu cu misiunea şi pasiunea mea.