Arta de a trai frumos


Agenda încărcată, întâlniri multiple, toate sunt priorități. Dar viața noastră nu este o prioritate?

Întâlnesc în mod frecvent pacienți care nu își fac timp să bea un pahar de apă pe parcursul zilei, nu acordă
 atenția necesară meselor principale, mâncarea este componenta periferică a laptopului sau a telefonului, iar băuturile energizante reprezintă și gustare și masă principală.


Mâncarea nu trebuie să conțină numai nutrienți, ci importante sunt tabieturile pe care ni le impunem, starea pe care o avem atunci când mâncăm, persoanele în compania cărora mâncăm. Învățăm de la mic la mare să citim etichetele produselor alimentare, ceea ce este minunat, dar trebuie să fim conștienți că absorbția vitaminelor și mineralelor se realizează la nivel individual și nu recomand să devenim toți contabili, să calculăm proteinele, caloriile, glucidele, lipidele, ci să ne întoarcem la firesc, să ne bucurăm de ceea ce avem în farfuria noastră, să restabilim o relație de armonie cu mâncarea din farfurie.
Copiii învață de la noi să trăiască în această fugă către nimic, într-o fugă de propria persoană, într-un dezechilibru acceptat ca fiind normalitate.


 
Frumusețea fiecaruia dintre noi se observă prin modul în care inspirăm și expirăm sănătate. Așadar, dă startul sănătății prin armonia din farfuria ta!