Ce are în plus Nutribalance Omega 3 Oil?


Nutribalance Omega 3 Oil nu este un simplu ulei de pește, ci este un concept ce dă startul sănătății, echilibrului prin beneficiile aduse până la nivel celular. Formula unică de asociere a acizilor grași esențiali omega 3 și omega 9 cu vitaminele D și E oferă produsului proprietăți deosebite.

De ce Omega-3 în general?

    Conține DHA (Docosahexaenoic acid) care este vital pentru sănătatea creierului, a ochilor și sistemului nervos
    Reduce inflamațiile din corp, prin echilibrarea raportului omega-6 : omega-3
    Susține sistemul imunitar, reducând simptomele alergice 
    Suport pentru buna funcționare a inimii și reglează tensiunea arterială
    Reduce simptomele asociate sindromului de oboseală cronică
    Susține detoxifierea organismului, fiind esențial pentru un metabolism optim
    Important pentru permeabilitatea membranelor celulare, asigurând absorbția de substanțe nutritive în interiorul celulei

De ce Nutribalance Omega 3 Oil?

Este un produs inovativ, cu o capacitate unică de absorbție, care se diferențiază prin următoarele calități și/sau proprietăți.

1. Proveniență peștelui

Este important din ce tip de pește provine uleiul Omega-3, în cazul nostru acesta este extras din cod sălbatic, din cele mai curate ape ale lumii, în Fiordurile Norvegiene. 

2. Prospețimea Uleiului

Un nivel ridicat de TOTOX reprezintă un factor de risc pentru întregul organism, dar mai ales pentru creier. 
Uleiul Nutribalance Omega-3 Oil are un nivel scăzut TOTOX cuprins între 4-6, ceea ce reflectă un grad ridicat de prospețime, acest lucru se datorează în principal faptului că extragerea acestuia se face în primele 6 ore de la captura peștelui pentru a se reduce expunera la oxigen, asigurandu-se astfel nivelul scăzut de oxidare.
Majoritatea uleiurilor au nivel TOTOX de 25, valoarea maximă admisă de World Health Organization (WHO) fiind 26.

3. Ambalat în formă lichidă, nu capsule, aroma naturală

Forma lichidă a uleiului crește capacitatea de absorbție, fiind ușor de aministrat, inclusiv în smoothie, 
supe, salate etc. Forma capsulată a uleiului, pare mai ușor de administrat, dar rata de absortie variază de la 30%-50%, în timp ce uleiurile lichide au o rată de absortie de 98%.
Culoarea închisă a sticlei în care este ambalat uleiul Nutribalance Omega 3 Oil menține proprietățile acestuia.
Lipsa mirosului și gustului intens de pește, textura mătăsoasă și delicată, aroma naturală de portocală și lămâie, permite o administrare ușoară a uleiului Nutribalace Omega 3 Oil.

4. Formula îmbogățită cu Omega-9

Este important să păstram un echilibru al raportul Omega-6 : Omega-3 în organismul nostru. Pe lângă acești 2 acizi grași, mai există și Omega-9 care susține funcția cardiovasculară și reglează tensiunea arterială, având o funcție naturală anticoagulantă, reducând riscul de blocare a trombocitelor din sânge (că în tromboză) sau proteine (că în Alzheimer).
Uleiul Nutribalance Omega 3 Oil este îmbogățit cu ulei de măsline extravirgin, presat la rece, de înalta calitate ce conține omega-9 și conține polifenoli care au proprietăți antioxidante ridicate, precum și anti-inflamatorii.

5. Concentrație ridicată de DHA (Docosahexaenoic acid)

Acidul DHA joacă un rol important în activitatea creierului nostru, a ochilor, a sistemului nervos și cel cardiovascular, fiind o componentă importantă a membranelor celulare, prezența acestuia facilitând transportul substanțelor nutritive în interiorul celulelor și eliminarea toxinelor. Acesta susține procesul de detoxifiere, reducerea stresului, reglarea nivelului de cortizol, producerea de melatonină, previne degenerarea maculară și are rolul de protecție a retinei.
Având o rată de absortie de 98%, Nutribalance Omega 3 Oil conține o cantitate ridicată de DHA natural, care nu este adăugat într-un mod sintetic, cum este cazul altor produse similare. 

6. Mai mult DHA  decât EPA 

Conținutul ridicat de DHA (Docosahexaenoic acid) se găsește atât în organele vitale și în sânge, cât și în laptele matern, nivelul acestuia fiind de 4 ori mai mare decât EPA (Acid eicosapentaenoic). Majoritatea produselor similare obținute din pește de apă caldă au nivel de EPA mai mare decât DHA, uleiul Nutribalance Omega 3 Oil are cantitatea de DHA mult mai mare decât EPA.

7. Concentrație ridicată de vitamina D3 și vitamina E

Studiile de cercetare susțin că vitamina D3, împreună cu acizii grași omega-3 joacă un rol important în sinteză, eliberarea și funcționarea serotoninei în creier, fiind asigurată astfel starea de bine. Asocierea vitaminei D3 cu acizii grași esențiali Omega-3 contribuie la susținerea sistemului imunitar, dezvoltarea masei musculare, sănătatea oaselor prin absorbția de calciu și fosfor.
În același timp, vitamina E previne oxidarea acizilor grași și are un rol de conservant natural, păstrând proprietățile produsului după deschidere. 
8. Certificat antidoping
Fiecare serie de producție a uleiului Nutribalance Omega-3 Oil este testată pentru substanțe interzise asigurandu-ne astfel că produsul este conform standardelor stabilite de WADA (World Anti-Doping Agency). Certificarea produsului Nutribalance Omega 3 Oil est recunoscută la nivel mondial.

9. MSC (Marine Stewardship Council)

Este unul dintre puținele produse certificat de MSC, ceea ce înseamnă că uleiul de pește este recoltat în cel mai ecologic mod de pescuit, peștele este prins pentru consum, în timp ce uleiul este recoltat din biomasa rămasă

10. Produs conform standardelor GMP (Good Manufacturing Practices)

Nutribalace Omega 3 Oil este produs conform standardelor GMP, care asigură buna practică în producție și o abordare bazată pe o calitate ridicată a procesului de fabricație.