Cumpărăm tot ce găsim sau ce avem nevoie?


În aceste zile de panică într-adevăr este importantă urmarea unor sfaturi avizate, cât mai ușor de implementat, dar cu impact major asupra stării de sănătate.
Corpul nostru nu este un coș de gunoi în care să aruncăm tot ce ne cade în mână. Sună dur, dar e real! În plin sezon de viroze și gripă, fugim printre rafturile magazinelor să cumpărăm tot ce găsim, în cantități cât mai mari, fără să fim conștienți de calitatea produselor. Umplem frigiderul, congelatorul și cămara și uităm de adevărata nevoie a organismului nostru – echilibrul. 
Abundența nu susține imunitatea, excesele alimentare pot determina chiar dezechilibre imunitare. O alimentație ce cuprinde dulciuri, pateuri și conserve nu va susține niciodată imunitatea noastră și a copiilor noștri, ci rezolvă situația de criză de moment. 
Cred că în acest moment suntem mult prea acaparați de gândul de a avea necesarul de alimente în casă și o dovedim prin cozile de la farmacii, supermarketuri sau magazinele de la colțul blocului, dar uităm, de fapt, de pașii corecți pentru sănătatea noastră.
Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt esențiale. Apoi, hidratarea corespunzătoare, cu apă sau ceai neîndulcit și evitarea băuturilor carbogazoase. Dulciuri? Conserve? Paste? Nu e suficient să ne hrănim, e important și cu ce! Acest tip de alimente nu va susține niciodată imunitatea noastră, așa că suntem datori să-i oferim organismului nostru echilibru prin consumul zilnic de alimente bogate în vitamine și minerale.
Consumul următoarelor alimente este vital pentru o viață echilibrată:
- fructe
- legume
- oleaginoase (nuci, migdale, fistic, alune de pădure, caju)
- semințe (cânepă, susan, in, dovleac, chia)
- pește de captură
- lactate fermentate (iaurt, kefir, sana, brânză)
- leguminoase (linte, mazăre, fasole, năut). 
În plus, recomand limitarea consumului de ouă și de carne la două porții din fiecare pe săptămână.
Practic ne raportăm la un stil de viață echilibrat, fără să acceptăm abuzul alimentar indus, ci cumpătarea, varietatea trebuie să ne ghideze în alegerile alimentare de zi cu zi.
Sistemul imunitar este susținut de o alimentație echilibrată, o hidratare optimă, un somn de calitate și de mișcare.
De mare ajutor în stimularea și susținerea imunității sunt suplimentele alimentare ce contribuie semnificativ la calitatea vieții noastre, indiferent de vârstă. 
Eu propun ca pentru o perioadă de 2 luni să aveti următoarea schemă de tratament, care poate stimula într-un mod natural imunitatea: 
  • Nutribalance Omega 3 Oil - are o formulă unică de asociere a acizilor grași esențiali Omega-3 și Omega-9 cu vitaminele D și E, ce oferă produsului proprietăți deosebite, hrănește creierul stimulând în mod natural imunitatea - se poate comanda online de pe site și se administrează în doze personalizate, în funcție de greutatea individuală ( 0.15 ml/ kg corp)
  • păstură sau polen sau lăptișor de matcă (în funcție de preferințe ) – 1 linguriță/zi – dimineața
  • ulei de cătină presat la rece: 1 lingură/zi – adulți și 1 linguriță/zi – copii
Așadar, fii în cea mai bună formă a ta!