Informat sau manipulat?


Rolul principal al alimentaţiei este furnizarea de nutrienţi corespunzători şi în cantitate satisfăcătoare pentru nevoile metabolice ale organismului tău. 
Programul alimentar poate avea efecte fiziologice şi psihologice benefice, alimentele contribuind la menţinerea sănătăţii tale şi la o dezvoltare optimă, precum şi la reducerea riscului de îmbolnăvire. 
Motivația, perseverența și răbdarea sunt punctele cheie în procesul de transformare personală pe termen lung, iar disciplina e responsabilă de menținerea rezultatelor.
Modificarea atitudinii tale de consumator reprezintă un pas important în educația nutrițională. Astfel, este important să devii un consumator informat și nu manipulat de marketingul industriei alimentare. 

Acordă mai multă atenţie compoziţiei nutriţionale (antioxidanţi, vitamine, minerale) și nu neapărat celei energetice (număr de calorii).

Să fii educat înseamnă să ai convingerea că printr-o atitudine corectă în modul de a te hrăni poți preveni anumite afecţiuni, alegerile alimentare corecte ţinându-te departe de cabinetul medical.Ritmul de viață alert și stresul zilnic te împing uneori la acceptarea compromisurilor, chiar și în alegerile alimentare. Chioșcurile de lângă bloc, patiseriile din stațiile de autobuz, fast-food-urile atașate sediilor de firme, plus tonomatele care își măresc aria de acoperire, sunt tentații care ar trebui ocolite.E necesar a ști să te educi astfel încât să nu mai reacționezi la primul instinct declanșat de stimulul vizual și olfactiv, să conștientizezi necesitatea organismului de a primi hrană de calitate, muncă echilibrată, timp petrecut în aer liber, și în același timp să nu neglijezi relațiile cu familia și prietenii.

Echilibrul interior te menține prezent în alegerile corecte pentru trupul și mintea ta.