Nutriționist, nu contabil al sănătății


O alimentație sănătoasă nu înseamnă să-ți numeri caloriile, proteinele sau kilogramele, ci să înveți să te bucuri de armonia din farfurie, stabilind o relație de prietenie cu mâncarea. 

Un nutriționist nu ar trebui să joace rolul unui contabil care structurează meniuri în funcție de numărul de calorii, proteine, lipide, glucide, etc, deoarece această abordare aduce multă frustrare și nu înveți altceva decât să funcționezi pe termen scurt. În schimb, prin nutriția echilibrată înveți să trăiești viața cu bună-înțelegere, să vezi armonia din farfurie și să ai energie pentru fiecare secundă a zilei.

Cu ce te ajută un program de alimentație care aduce multă frustrare, epuizare fizică și intelectuală, pofte, dorințe neîmplinite? Este posibil să fie câștigată lupta cu kilogramele, dar unde poziționezi sănătatea, liniștea, echilibrul, armonia?

Este ușor de identificat o persoană al cărei program de alimentație nu se potrivește nevoii individuale, consumului și aportului zilnic, deoarece va avea stări de epuizare, oboseală, nervozitate, irascibilitate, o nemulțumire permanentă.

Aici este imaginea unui dezechilibru major, când consumul zilnic nu este susținut de un aport corespunzător. Acesta este startul către tulburările de alimentație, oricare ar fi acestea.

Rolul nutriționistului este de a te sprijini să fii în cea mai bună formă a ta, indiferent de activitatea desfășurată zilnic, să te ghideze pe un drum corect și nu pe contrasens, ajutându-te să fii prezent în propriul corp și să-ți înțelegi treptat nevoile, creându-ți singur un mod de a trăi.

Nu deveni nici tu un contabil al vieții tale, ci trăiește în bucurie, fiind în cumpătare în tot ceea ce faci.