Pas cu pas pe drumul sănătății


Privind în profilul pacienților din ultima perioadă am încercat să identific nevoia reală care i-a determinat să ajungă față în față cu mine, să își facă această “spovedanie” alimentară și să pornească pe drumul sănătății.

Dorința de a avea un stil de viață sănătos, echilibrat, este cea care motivează și ghidează. Atunci când cei din jur percep nutriția ca pe o modă, tu, cel care îți dorești să fii echilibrat, privește-o ca pe o parte din tine, un firesc. 

Majoritatea pacienților s-au “împrietenit” cu un sindrom de oboseală cronică, epuizare asociată adesea cu o suprasolicitare profesională, considerând-o normalitate, găsind soluții de moment, dar nepersonalizate, fară impact pe termen lung. Consumul zilnic de energie trebuie susținut de un aport corespunzător, ceea ce înseamnă că focusul va fi pe alimentația creierului atunci când partea profesională devine componenta majoritară a vieții noastre. Simpla administrare de suplimente, pe baza unei recomandări individuale sau inspiraționale nu reprezintă soluția unui echilibru minte–trup–suflet. Orice administrare de suplimente se raportează la analizele medicale, printr-o schemă personalizată, astfel încât să fie susținută nevoia individuală.

În același timp, un obiectiv frecvent al pacienților este normalizarea greutății, epuizați fiind de încercările repetate de a se adapta modei în nutriție, fară rezultate pe termen lung.

Înfometarea, curele de slăbire nepersonalizate, acompaniate de frustrare, nemulțumire, cu o rază de speranță că se va “împrieteni” cântarul cu tine într-o bună zi, nu reprezintă decât o îndepărtare de la firesc, de la echilibru, de la armonia adusă de mâncare în viața ta.

Pornește pas cu pas pe un drum al sănătății, cu răbdare, motivație, consecvență, încredere și speranță că vei reuși să fii în cea mai bună formă a ta!