Raportul acizilor grași Omega-6 : Omega-3


În prezent se consumă o cantitate mare de alimente procesate și uleiuri vegetale, rafinate (floarea soarelui, soia, porumb), care conțin până la 80% omega 6 și cantități mici de omega 3. Organismul nostru nu produce acești acizi grași, de aceea ei trebuie introduși în alimentație în mod constant. 

Dezechilibrul raportului Omega-6 : Omega-3, printr-un consum mare de acizi grași Omega-6 poate cauza inflamații în corp, dezechilibre imunitare, riscuri cardiovasculare, afectarea memoriei și a capacității de concentrare. 

 

La nivel european, raportul optim omega 6 : omega 3 este 5 : 1, dar ideal ar fi 3 : 1.  În realitate, în urma multor testări efectuate atât la adulți cât și la copii, acest raport ajunge și la valori de peste 120 : 1

Acest raport dezechilibrat reflectă abuzul de alimente prăjite, produse de patiserie, cofetărie, alimente procesate prezente în dieta noastra.

În viață de zi cu zi este destul de greu să reducem consumul de acizi grași Omega-6, iar că să echilibrăm acest raport, soluția este creșterea consumului de Omega-3 prin aport de suplimente alimentare precum Nutribalance Omega 3 Oil care are cea mai mare capacitate de absorbție, fiind numărul 1 la nivel mondial pentru cea mai concentrată formulă de acizi grași.