Termeni și condiții


 
 1. INTRODUCERE

Proprietarul site-ului este NUTRIBALANCE MED S.R.L. cu sediul în Bucureşti Sectorul 1, str. Daniel Danielopolu nr. 36, parter, biroul nr.2, apartament 1, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/5902/2018, având cod de identificare fiscală 39267861 ("NutriBalance")

Site-ul http://nutribalance.ro/ este intretinut si administrat de I.T.C. INSTITUTUL PENTRU TEHNICA DE CALCUL SA si/sau de parteneri sub-contractati ai acesteia.

Produsele și serviciile comercializate prin intermediul acestui site nu sunt destinate revânzării.

Folosirea site-ului http://nutribalance.ro/ este echivalenta cu citirea, intelegerea si acceptarea de catre utilizator a tuturor termenilor si conditiilor, dar si a tuturor prevederilor si a politicilor siteului.

Recomandam tuturor utilizatorilor siteului http://nutribalance.ro/ citirea cu atentie a acestora.

NutriBalance isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza oricand continutul acestui site, fara o notificare prealabila trimisa clientilor. Clientii accepta in mod expres si implicit ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor oferite de catre NutriBalance înseamnă acceptarea deplina si neconditionata a conditiilor si politicilor site-ului, impreuna cu orice alte modificari ce pot surveni ulterior.
 
 1. DEFINITII SI TERMENI
  
Vanzator NutriBalance.
 
Cumparator/Client – poate fi orice persoana fizica care are o varsta de peste 16 ani, o persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont pe Site si efectueaza o Comanda.
  
Utilizator – orice persoana fizica care are o varsta de peste 16 ani sau o persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
 
Cont – sectiunea din continutul Site-ului formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Utilizator/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscal, etc.). La crearea contului de pe site, Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse sunt corecte, complete si actualizate.
  
Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze; 

Site – magazinul online gazduit la adresa web https://nutribalance.ro si subdomeniile acestuia.
 
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.
 
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
 
Contract – acesta este reprezentat de contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
 
Continut –  este reprezentat de:
 
 1. toate informatiile care se se regăseesc pe Site și care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui  echipament electronic;
 2. continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 3. orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 4. informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 5. informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada, dacă va fi cazul;
 6. date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
 
Review – este reprezentată de o evaluare scrisa realiazată de detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
 
Comentariu – apreciere sau observatie, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.
 
Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectiva.
 
Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/ Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit Bun. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/ Cumparator unui alt Utilizator/Cumparator in cadrul unei discutii.
 
Document – prezentele Termene si Conditii.
 
Comunicari Comerciale – se referă la orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.
 
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre NutriBalance, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
 
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
  
 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE
 
  1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 
  1. Dupa efectuarea Comenzii Vânzătorul va transmite o notificarea catre Cumparator, aceasta având rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
 
  1. In considerarea unor motive temeinic justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In cazul in care modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon pus la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
 
  1. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
 
  1. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea NutriBalance de a contacta Cumpărătorul.
 
  1. Prin utilizarea formularului de contact, Cumpărătorul permite NutriBalance sa contacteze Cumpărătorul prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).
 
  1. NutriBalance isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/serviciile prezente pe site sau cu un contract incheiat cu un Cumpărător, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS, etc).
  
  1. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului încheiat cu persoana Cumpărătorului, Cumpărătorul având obligația să le studieze înainte de plasarea unei Comenzi.
 
 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE
 
  1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Cumpărător.
 
  1. In cazuri temeinic justificate NutriBalance isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza comportamentului sau a activitatii Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel NutriBalance. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul se poate adresa NutriBalance, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mai sus mentionate.
 
  1. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site sau în prezentul Document. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 
  1. NutriBalance poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
  
  1. In situația platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
 
  1. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
 
  1. NutriBalance poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care NutriBalance are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
 
  1. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Cumparatorului.
 
  1. NutriBalance poate limita unuia sau mai multor Cumparatori, capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat.
 
  1. In descrierea produselor si/sau serviciilor NutriBalance isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.
 
  1. In ciuda eforturilor NutriBalance, avand in vedere numarul mare de produse existente pe site, unele produse pot avea preturi incorecte, afisate in mod eronat sau pot reprezenta greseli umane. In aceste conditii, intotdeauna se considera ca pret final, pretul acceptat de catre NutriBalance in urma generarii facturii. Exceptie facand situatia in care, in urma unei convorbiri cu persoana Cumparatorului, se ajunge la alta rezolutie. Pentru orice astfel de problema, NutriBalance va anunta Cumparatorul prin oricare dintre metodele de contact furnizate de catre acesta.
 
 1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
 
  1. Vanzatorul are posibilitatea de a cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.
 
 1.  DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
 
  1. Intregul Continut al site-ului http://nutribalance.ro/, astfel cum este definit in prezentul Document, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, se află în proprietatea exclusiva a NutriBalance, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
 
  1. Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original NutriBalance, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al NutriBalance asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al NutriBalance.
 
  1. Orice Continut la care Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre NutriBalance si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea NutriBalance cu referire la acel Continut.
 
  1. Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului Document.
 
  1. In  situația in care NutriBalance confera Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza in baza unui acord distinc, un anumit continut, la care Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea NutriBalance pentru respectivul Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
 
  1. Niciun Continut transmis catre Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea NutriBalance si/sau al angajatului/colaboratorului NutriBalance care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
 
  1. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
 
 1. COMANDA ONLINE. COMANDA TELEFONICA
 
  1. Cumparătorul poate efectua o comanda pe site-ul http://nutribalance.ro/ doar in urma crearii unui cont. Cumparatorul poate renunta la contul creat oricand, comunicand acest lucru prin email la adresa contact@nutribalance.ro.
 
  1. Cumprătorul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site, prin adaugarea produsului/produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista pe stoc. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a respectivului produs.
 
  1. Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
 
  1. Prin finalizarea comenzii Cumprătorul consimte ca NutriBalance poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de NutriBalance si prevazut in cadrul prezentului Document, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.
 
  1. NutriBalance poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele situații:
 1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;
 2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vânzător, in cazul platii online;
 3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;
 4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel Vânzătorul si/sau partenerii acestuia;
 5. realizarea a mai mult de o incercare de livrare consecutive, esuata;
 
  1. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, in conditiile prezentului Document si sub rezerva dispozițiilor legale aplicabile;
 
  1. In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata, pentru care plata a fost efectuata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in contul NutriBalance, suma aceasta va fi returnata de catre NutriBalance in maximum 14 zile calendaristice de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul IBAN indicat in scris de catre Client.
 
  1. In cazul in care un produs comandat de catre Client, efectuand in prealabil o plata cu card bancar nu poate fi livrat de catre NutriBalance, din culpa sa sau din culpa unui tert, NutriBalance va informa clientul asupra acestui fapt si va depune toate diligentele legale pentru recuperarea sumei si returnarea in contul Clientului, in termen de 14 zile lucratoare de la recuperarea acestei sume, daca recuperarea se impune.
 
  1. Clientul nu are dreptul si posibiliatea de a modifica continutul unei comenzi dupa ce aceasta a fost pregatita sau expediata.
 
  1. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea NutriBalance, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
 
  1. In cazul in care un Cumparator isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Cumparator dupa momentul efectuarii modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.
  2. Comanda reprezintă oferta NutriBalance de cumpărare. Rețineți că e-mail-ul de inregistrare a comenzii (primul email pe care il primiti dupa finalizarea comenzii pe site) nu trebuie considerat acceptarea finală a comenzii dumneavoastră de către NutriBalance;
 
  1. Acceptarea comenzii dumneavoastră se face in momentul in care va notificăm pe e-mail ca am expediat produsul/produsele și am generat și trimis factura în format electronic. 
 
  1. Disponibilitatea unui Produs va fi afisata pe NutriBalance dupa cum urmeaza:
 1. “in stoc” – produse care sunt fizic in depozitul NutriBalance;
 2. “stoc limitat” – mai putin de 3 produse in  depozitul NutriBalance;
 3. “in stoc furnizor” – Produsul nu este disponibil in stocul NutriBalance. Daca inregistrezi o Comanda pentru un Produs care are in dreptul lui “in stoc furnizor”, termenul de livrare a comenzii se mareste la 48h - 72h. In cazul in care produsul nu va fi disponibil nici la furnizor, un operator NutriBalance te anunta telefonic sau prin email de acest lucru, iar comanda se va procesa NUMAI dupa raspunsul tau.
 4. “la comanda” – Bunul nu este disponibil in stocul NutriBalance si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
 5. “produs indisponibil” – Produsul nu este disponibil in stocul NutriBalance.
 
  1. Comanda telefonica. Cumparatorul are posibilitatea de a plasa comenzi telefonice
 
 1. Livrarea comenzilor
  1. Livrarea catre Cumparator a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Firma de curierat rapid, prelucreaza date cu caracter personal ale Cumparatorului NutriBalance, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe website-ul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului Document. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale Cumparatorilor NutriBalance, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului Document. In acest sens, firma de curierat rapid poate contacta Cumparatori NutriBalance prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.
 
  1. Livrarile se vor efectua, in medie, in 1-2 zile lucrătoare de la efectuarea comenzii, atunci când TOATE produsele comandate au disponibilitatea ”in stoc”, si in 3-5 zile lucratoare pentru comenzile in care cel putin 1 produs din cele comandate se afla ”in stoc furnizor”. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, NuriBalance va informa Clientul prin E-mail sau Telefonic in termen de 7 zile de la lansarea comenzii, iar Cumparatorul poate renunta la comanda, fara a avea dreptul de a solicita daune interese. 
 
  1. NutriBalance livrează în orice localitate din România.
 
  1. Estimările de livrare sunt bazate pe intervalele comunicate de firmele de curierat colaboratoare, însă NutriBalance nu poate garanta un termen sau interval de livrare. NutriBalance va încerca de fiecare dată să anunțe Cumparatorul atunci când există posibilitatea întârzierii livrării, ori printr-un mesaj în header-ul website-ului, ori prin contactare telefonică sau prin email.
 
  1. Expedierea comenzilor cu livrare națională se face prin intermediul firmelor de curierat URGENT-CARGUS și TNT.
 
 1. Refuzul receptionarii coletului si Returnarea produselor
 
  1. Cumprartorul NutriBalance poate refuza receptionarea coletului ce contine produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, sau, dupa caz, poate returna produsele, in urmatoarele situatii:
 1. Coletul prezinta deteriorari severe;
 2. Produsele au fost livrate / facturat gresit;
 3. Produsele prezinta defecte de fabricatie;
 4. Produsele nu corespund descrierii;
 
  1. Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris NutriBalance ca renunta la cumparare, cu respectarea termenului de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform prevederilor OG 34/2014 și cu conditia nedesigilarii coletului.
 
  1. Clientul se obliga sa notifice NutriBalance, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.
 
  1. Clientului care a notificat NutriBalance ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, in caz contrar, NutriBalane, considerand cererea nefondata/invalida poate refuza returul.
 
  1. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului, iar rambursul se va face doar in contul bancar al Cumparatorului, indiferent de modalitatea de plata din comanda plasata.
 
  1. In cazul inlocuirii produsului, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
 
  1. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre Cumparator, nu se ramburseaza.
 
  1. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre Cumparator exceptie facand situatiile prezentate mai sus, precum si in cazul lipsei conformitatii, situatie in care NutriBalance va suporta contravaloarea transportului. 
 
  1. Produsele achizitionate ca pachet se accepta la retur numai in forma initiala, adica toate produsele            continute in pachetul returnat trebuie sa fie intacte, sigilate.
 
  1. Produsele desigilate nu se acceptă pentru returul.
 
  1. În situația în care un colet care a fost expediat de NutriBalance nu este acceptat de către destinatar fără un motiv invocat și fără anunțarea în prealabil prin orice modalitate de contact: telefon, email, support, etc se vor dispune următoarea masura, respectiv în contul de client asociat comenzii returnate va rămâne activă doar modalitatea de plată online cu cardul pentru următoarele comenzi plasate.
 
 1. CONFIDENTIALITATE
 
  1. NutriBalance va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
 
  1. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
 
  1. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. NutriBalance nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
 
 1. COMUNICARI COMERCIALE
  1. In momentul in care, Utilizatorul isi creaza un Cont pe Site, accepta Documentul (Termeni si Conditii) și bifează opțiunea de Abonare la Newsletter, se va considera ca si-a exprimat acordul cu privire la primirea de newslettere din partea NutriBalance, transmise prin posta electronica (e-mail).
 
  1. Cumparatorul/Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:
 1. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator; sau
 2. prin contactarea Vanzatorului.
 
  1. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea NutriBalance.
 
 1. FACTURARE – PLATA 
 
  1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului http://nutribalance.ro/ includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
 
  1. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
 
  1. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de NutriBalance, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
 
  1. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
 
  1. Pretul Bunurilor si Serviciilor nu includ costul transportului. Acesta va fi adus la cunostinta Cumparatorului la momentul plasarii Comenzii.
 
  1. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
 
  1. Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile NutriBalance si nici nu vor fi stocate de catre NutriBalance, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
 
  1. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).
 
 1. TERMEN DE VALABILITATE
 
  1. Termenul de valabilitate este conform cu informațiile mentionate pe etichetele Produselor, cu stricta respectare a conditiilor de depozitare și de manipulare.
 
 1.  TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

14.1    Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea. Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).
 
 1. RASPUNDERE
 
  1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
 
  1. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
 
  1. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
 
  1. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Utilizatorilor/Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.
 
 1. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI
  1. Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori /Cumparatori, in sectiunile destinate. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
 
  1. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/ Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
 
  1. Fiecare Utilizator/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
   1. sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
   2. sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;
   3. sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Cumparator;
   4. sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea destinata;
   5. sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
   6.  sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
   7. sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
   8. sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
   9. sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.
 
  1. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/ Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site.
 
  1. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.
 
 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 
17.1       Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.
 
 1. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR
 
  1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.
 
 1.  PROCEDURA DE REZOLVARE A RECLAMAȚIILOR
  1. Orice nemulțumire legată de accesarea, utilizarea, înregistrarea pe site-ul nostru, efectuarea unei comenzi, aspecte legate de comanda efectuată și alte asemenea, ne va fi comunicată direct, fie telefonic, prin email la adresa contact@nutribalance.ro;
 
  1. Nemulțumirea dvs va fi înregistrată și veți primi un răspuns în scris, pe adresa de email menționată cu ocazia aducerii la cunoștința noastră a nemulțumirii dvs, în termen de cel mult 3 zile lucratoare.
 
  1. Clientul declară că este de acord să nu facă publice aceste nemulțumiri (pe rețelele de socializare, media, discuții la petreceri private sau în orice altă modalitate) sub rezerva suportării daunelor cauzate pentru prejudiciul de imagine adus NutriBalance prin aceste acțiuni.
 
 1. FORTA MAJORA
 
19.1.      Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

19.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 
 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
 
20.1    Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

             De asemnea, pentru soluționare on-line a litigiilor rezultate din tranzacționarea on-line, se poate folosi platforma de soluționare on-line a litigiilor regăsită pe site-ul https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO%C2%A0.

             De asemenea, aveți dreptul de a informa Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (”ANPC”) despre eventualele nemulțumiri la adresa produselor/serviciilor nostre, regăsind datele ANPC pe site-ul https://anpc.ro/.