Specialiștii recomandă sporirea consumului de vitamina D pentru întărirea sistemului imunitarCercetătorii de la Queen Elizabeth Hospital Trust vorbesc despre rolul vitaminei D în prevenirea infecției cu Covid-19, într-un studiu publicat zilele acestea. Ei spun că persoanele care au un nivel mai scăzut de vitamina D în corp au o rată mai mare de mortalitate.

De asemenea au observat ca la nivel geografic, oamenii din zona de Nord a Europei, având un nivel mai ridicat de vitamina D – prin consumul în mod uzual al alimentelor cu un conținut semnificativ de vitamina D – pește de captură (cod, somon, sardine, ton), produse lactate sau gălbenuș de ou. Tot ei concluzionează că acesta este motivul pentru care covid-19 a afectat mai mult țările din Sudul Europei.

De ce vitamina D? De ce nordicii au un sistem imunitar mai bun?
Vitamina D este recunoscută, în special, datorită beneficiilor aduse în formarea și menținerea structurii osoase, alături de calciu si fosfor. În afară de acest rol al vitaminei D putem discuta și de alte funcții pe care aceasta le îndeplinește în organism, atâta timp cât este în limite normale la nivel sanguin:

  • stimulează activitatea sistemului imunitar

  • este necesară pentru buna formare și dezvoltare a creierului

  • contribuie la funcționarea sistemului nervos pe tot parcursul vieții

  • poate preveni dezvoltarea bolilor autoimune, precum artrita reumatoida, scleroza în plăci, bolile inflamatorii intestinale

  • asigură buna desfășurare a funcției neuromusculare

  • previne apariția rahitismului și a osteoporozei


Recomandările din ghidurile internaționale privind doza zilnică de vitamina D, la persoanele sănătoase, sunt următoarele:

  • Copiii cu vârste cuprinse între 0 si 12 luni – 400 UI/zi

  • Persoanele cu vârste cuprinse între 1 și 70 de ani, femei gravide și lăuze – 600 UI/zi

  • Persoanele cu vârsta peste 71 de ani – 800 UI/zi

Dozele zilnice sunt prescrise de către medic, în funcție de rezultatul analizelor.

Vă recomand să NU începeți să consumați în exces alimente cu vitamina D. Supradozele din suplimente si alimente pot duce la dezechilibre în organism!

În dezvoltarea produsului nutribalance omega 3 Oil, care conține o formulă unică cu vitamina D, am ținut cont de dozele corecte pe care trebuie să le consumăm în fiecare zi. Astfel consumul produsului este adaptat în funcție de greutate, poate fi consumat atât de adulți, cât si de toți copiii.

Dacă simțiti că aveți nevoie de creșterea aportului de vintamina D, în mod echilibrat, vă recomand nutribalance omega 3 Oil, produs 100% din extracte naturale, obținut din cod sălbatic – Norvegia.