Acest concept nou, inovator în nutriția medicală, dezvoltat de Alina Epure, reprezintă o îmbinare cu pasiune și știință între biochimie și nutriție.

Este esențial să înțelegem modul în care fiecare aliment, fiecare pahar cu apă, fiecare gând, fiecare acțiune, fiecare interacțiune, fiecare supliment, fiecare oră de somn, fiecare oră de activitate sportivă influențează chimia sângelui și cum putem, prin aceste unelte moderne, investi în prevenție, vitalitate, longevitate. Biochimia nutriției se bazează pe investigarea particularităților metabolice unice ale fiecărei persoane și adaptarea stilului de viață, prin alimentație, mișcare, somn, timp pentru suflet, pentru integrarea sănătății emoționale, astfel încât să fie atins potențialul fiecăruia, în funcție de nevoile individuale. Astfel, biochimia nutriției, aduce în prim-plan importanța definirii propriului plan de alimentație, a strategiei, a instrumentelor de lucru, pornind de la substratul genetic, istoricul medical, obiectivele personale, dând astfel șansa fiecărui organism de a se redefini pe drumul longevității.

Nutriție medicală personalizată

Sănătatea nu are modă, are numai aplicabilitate. Nu dietele complicate, moderne, în trend, cu rezultate „promițătoare” sunt calea spre un organism echilibrat și sănătos, ci înțelegerea faptului că dincolo de trenduri și diete, fiecare corp are nevoie de un plan personalizat pentru stilul de viață. Fiecare dintre noi are o particularitate metabolică, la nivel individual, neglijată din lipsă de cunoaștere, timp, buget, spațiu. Accesul la informații clare, coerente, adaptate nevoii fiecăruia, evaluările specifice, investigațiile medicale recomandate fiecărui caz în parte reprezintă calea sigură către o viață sănătoasă, de lungă durată, lipsită de riscuri medicale, cu o  șansă de a fi în cea mai bună formă.

Longevitate - healthspan + lifespan

Noile direcții din domeniul medical ne încurajează că vom trăi 147 de ani. Dar mult mai important este cum trăim, care este calitatea vieții noastre, cum ne putem bucura de fiecare zi, astfel încât să nu fim o povară pentru noi și pentru cei dragi, printr-o degradare continuă la nivel mental, fizic sau emoțional. Medicina personalizată impune o disciplină alimentară adaptată stilului de viață, istoricului medical, preferințelor alimentare, componentelor genetice care ne pot trasa un plan de alimentație personalizat, coerent, pe termen lung, evitând astfel soluțiile împrumutate, neadaptate propriilor nevoi, ce pot aduce uneori dezechilibre majore în metabolismul nostru. Prin cunoașterea biochimiei nutriției, fiecare dintre noi are acces la alimente specifice, cu rol funcțional și terapeutic la nivel individual, pentru a trăi armonios și sănătos într-o lume în care diabetul, Alzheimerul, hipertensiunea arteriala, cancerul par a fi parte din normalitate.